Attracties

De villa in Inverness is centraal gelegen ten opzichte van de vele toeristische attracties in Florida. Informatiebrochures, vaak met coupons voor korting op entreeprijzen, liggen in de villa ter inzage of zijn verkrijgbaar bij de visitor centers. 

 

Wij doen u een aantal suggesties (klik op de afbeeldingen voor meer informatie).

 

In de omgeving van Inverness stromen diverse kristalheldere rivieren naar de kust met een constante warme temperatuur. In de wintermaanden zoeken de zeldzame manattee's (zeekoeien) de mondingen van de rivieren op om te overwinteren. Er zijn vele mogelijkheden om een boot te huren, al dan niet met "kapitein" en om in het heldere water te gaan zwemmen, snorkelen of duiken. Dit kan bijvoorbeeld bij de Homosassa Springs, ten noordwesten van Inverness.

Een bezoek aan de parelwitte stranden van de Golf van Mexico is zeer de moeite waard. 

 

 

Bekend is het plaatsje Weeki Wachee, gelegen aan de Golf van Mexico. Hier is onder meer een themapark met een unieke onderwater-show met acrobatiek en ballet, dat wordt uitgevoerd door levende “zeemeerminnen”.

 

 

 

Uit de bronnen van Silver Springs bij Ocala stroomt dagelijks twee miljard liter water. In themapark Silver Springs zijn ondermeer cruises over de Silver River en een jeepsafari mogelijk.

 

Het is ook mogelijk een tocht te maken over een wildernisrivier in het Buccaneer Bay Waterpark. Dit is alleen in de zomermaanden geopend.
Door het klikken op onderstaande button komt u op een website met informatie over vele themaparken.

 

 

Ten noorden van Inverness ligt op een half uur rijden de stad Ocala met moderne winkelcentra en vele restaurants. Deze omgeving is ook wereldberoemd vanwege de paardenfokkerijen.

 

 

Rondom Orlando zijn de beroemde grote pretparken, zoals:

 

 

Dinnershows:

 

In de omgeving van Tampa ligt Busch Gardens, een themapark gebaseerd op de steppevlakten in Afrika met de daarbij behorende diersoorten.

 

 

 

Het is ongeveer 2 uur rijden naar het Kennedy Space Center en Cape Canaveral.

 

 

Andere bekende plaatsen zijn St. Augustine, Daytona Beach (wereldberoemde stranden), St. Petersburg en Tampa.

Voor wie van shoppen houdt, zijn er in Orlando diverse grote (golf)outlets.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb