Vliegreis

 

In centraal Florida, waar de villa is gelegen, zijn 3 internationale luchthavens, te weten nabij Orlando (MCO of Sanford) en Tampa.

KLM (vluchten uitgevoerd door Delta Airlines) vliegt vanaf Schiphol rechtstreeks naar Orlando.


Er zijn diverse vliegmaatschappijen die met een tussenstop naar Orlando en Tampa vliegen, zoals KLM/Delta, Continental Airlines en United Airlines. Indien u een tussenstop in de USA maakt, zijn de douaneformaliteiten bij het eerste USA-vliegveld. Bij aankomst in Orlando of Tampa kunt u dan direct de bagage gaan ophalen bij de bagageclaim.

 

 

Visum

Als u minder dan 90 dagen in Amerika verblijft, heeft u geen visum nodig. U dient wel te beschikken over een Esta. Die kan eenvoudig online worden aangevraagd op deze website:

                  Officiële Website van het Department of Homeland Security

 

Als u langer in Amerika wilt verblijven, moet u een speciaal visum aanvragen. Hierover kan het Amerikaanse Consulaat in Amsterdam u inlichtingen verstrekken.

 

 

Vervoer ter plaatse

Het is bijna altijd voordeliger om reeds in Nederland een auto te huren. Diverse autoverhuurbedrijven zijn gevestigd op de luchthaven.

De benzine is in de Verenigde Staten goedkoop in vergelijking met Nederland.

Als u in Amerika wilt autorijden, heeft u een geldig rijbewijs nodig. U kunt daarvoor gewoon uw eigen rijbewijs meenemen, deze wordt overal geaccepteerd als wettig rijbewijs.

De afstand van Orlando International Airport naar de villa in Inverness is ruim 80 mijl. Het is een zeer eenvoudige route, vrijwel uitsluitend via snel- en autowegen. U ontvangt voor vertrek een routebeschrijving.