Locatie

 

De villa is direct gelegen aan de golfbaan van Lakeside Golf & Country Club in Inverness en ligt in een rustige straat met soortgelijke huizen (deels verhuurd als vakantiewoning, deels permanent bewoond).

 

 

De villa ligt aan de kant van de golfbaan en heeft een prachtig vrij uitzicht. 

 

Inverness is sinds 1861 de provinciestad van Citrus County, de golfprovincie van Florida. 

De afstand naar de internationale luchthaven in Orlando is ongeveer 80 mijl. Het is een hele eenvoudige route, vrijwel uitsluitend via snel- en autowegen. 

Op circa 3 mijl van de villa is een winkelcentrum gelegen, met onder andere enkele supermarkten (Publix). In de omgeving zijn nog diverse andere winkelcentra met ondermeer een Wal-mart. 

Inverness ligt zeer centraal ten opzichte van de vele toeristische attracties in Florida. Meer informatie hierover vindt u op onze pagina "Attracties".

 

 

De plaats Inverness heeft een oud centrum met gezellige winkeltjes en restaurants. 

 

In Florida, de "sunshine-state”, is het ook in de wintermaanden zeer aangenaam met een gemiddelde temperatuur van circa 22°C. 


Kijk hier naar de huidige tijd en weersomstandigheden rond Inverness:

 

Citrus County wordt omgeven door de Golf van Mexico in het westen en het Withlacoochee State Forest en de Tsala Apopka meren in het oosten. Citrus County maakt deel uit van de Nature Coast van Florida. Tegenwoordig is Citrus County een van de snelst groeiende counties van Florida. Sinds 1960 is de bevolking explosief gestegen van 9.200 inwoners naar 118.000 in het jaar 2000 en 145.000 nu.

De twee grootste bevolkingcentra zijn Inverness en Crystal River. De bevolking is echter weids verspreid over het platteland en de kleinere stadjes zoals Floral City, Beverly Hills, Hernando, Lecanto en Homosassa Springs.

Citrus County staat bekend als de golfprovincie van Florida: er zijn ongeveer 15 publieke en particuliere golfbanen.

Via de aangrenzende Withlacoochee River kunt u in een uur naar de Golf van Mexico varen.


Een mooi strand aan de Golf van Mexico ligt bij Crystal River (circa 30 autominuten). Op 5 autominuten van de villa ligt een strandje aan het Tsala Apopka Lake.

In de omgeving van Inverness stromen diverse kristalheldere rivieren naar de kust met een constante warme temperatuur. In de wintermaanden zoeken de zeldzame manattee's (zeekoeien) de mondingen van de rivieren op om te overwinteren

In de directe omgeving zijn grote meren met diverse watersportmogelijkheden, zoals kanoën, vissen, jet-skiën, windsurfen en bootverhuur (ook airboat-tochten!). Lakeside is gelegen aan Tsala Apopke Lake. In de nabije omgeving van Lakeside zijn bovendien mogelijkheden om te gaan fietsen, wandelen, skaten, paardrijden en bowlen.
 

 

In het centrum van Inverness is het Liberty Park. Vanuit dit park komt u op de “Liberty walk”, een wandelroute met onder meer diverse bankjes met uitzicht over het water.

 

Door Inverness loopt de Withlacoochee Trail, een fietsroute van 46 kilometer. Tegenover het Liberty Park in het centrum van Inverness kunt u desgewenst fietsen huren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb